İmplant

Çürük veya travma gibi herhangi bir nedenle kaybedilen diş dokusunun yerine uygulanan  titanyum diş köküdür.İmplant uygulaması, diş eksikliklerinin tedavisinde bilinen en iyi ve en modern tedavi yöntemidir. Günümüzde yeni ve teknolojik materyaller sayesinde implant uygulamaları çok daha kolay, ağrısız ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Titanyum materyalinin üzerine uygulanan yeni materyaller ile implantlar artık çene kemiğine daha çabuk yapışmakta ve bu sayede implant üzerine protez uygulamaları hemen yapılabilmektedir.

İmplant, rahat ve güvenilir bir uygulamadır. Operasyon lokal anestezi ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılabilir. Gerekli durumlarda genel anestezi de uygulanabilir. Ancak şunu unutmamak gerekir, implant uygulanabilmesi için, sağlıklı dişetleri ve implantı destekleyecek yeterli kemik yapısının bulunması şarttır.

    İmplant yaptırmanın avantajları;

1.Diş yada köprü yapmak için dişlerin kesilmesine ihtiyaç duyulmayacaktır..
2.Diş kaplamaları köprü ve protezlerde dişler kesildiği ve diş etleri zarar gördüğü için bu uygulamalar ortalama olarak 5-8 yıl içinde tekrarlanması gereken masraflardan kaçınılmış olur. 
3.Diş, diş eti ve çene kemiğine sürekli zarar vermeden işlem gerçekleşmiş olur.. 
4.Köprülere oranla implantlarda kök ve üst yapısı porselen olduğu için gerçek diş gibi ağızda çiğneme fonksiyonu sağlarlar. 
5.İleri yaşlarda tüm dişlerini kaybetmiş hastalar takma dişlerini kullanmakta zorlanırlar. Aşırı eriyen çene kemikleri bu protezlerin kullanımını zorlaştırır. Bu durumlarda alt ve üst çenede uygun bölgelere yerleştirilen birden çok implanttan destek alan protezler hastalar tarafından daha kolay kullanılır. Sosyal toplum içinde bu hastalar protezleri hareket etmediği için konuşma, yemek yeme ve içme fonksiyonlarını daha konforlu yaparak rahat ederler. Ayrıca hareket etmeyen bu protezler hastanın psikolojisini de olumlu yönde etkilerler.
İmplantların ömür boyu sorunsuz kaldığı gözlemlenmiştir. Ancak, implantların ömrünün uzunluğunu etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başında hastanın ağız hijyenine ne kadar önem verdiği gelir.